Sci-fi Online

postavy

Aiden Ford

Poručík Aiden Ford (Rainbow Sun Francks)
foto Tento mladý poručík je velmi nadšený z nového přidělení do týmu Atlantis, a sám se také na tuto misi dobrovolně přihlásil. Doma nechal své prarodiče, kteří ho vychovali, i sestřenici, s níž si je velmi blízký. Nikdo z nich neví, co jejich Aiden dělá, ale myslí si, že je někde v Afghánistánu.

Ford je během prvního roku na Atlantis Sheppardovým zástupcem a pravou rukou. Často si dokáže zachovat chladnou hlavu i ve chvílích největšího zmatku a uvažuje čistě vojensky a takticky.

Když byl spolu s ostatními členy týmu v Jumperu, který se zasekl v bráně (epizoda 38 minutes), dokázal převzít velení a díky němu nakonec všichni psychicky náročnou situaci ustáli a přežili.

Jeho chladné uvažování je narušeno ve chvíli, kdy je spolu s dalšími lidmi nakažen nanovirem, který zabil několik vědců, a s nímž jako voják nemůže nijak bojovat. Tehdy naštěstí dokázali doktoři McKay a Beckett najít lék.

Nedokázali mu však už pomoci, když mu při napadení Wraithem vnikl do těla Wraithský enzym. Ten Fordovi sice dodal sílu a energii, ale ošklivě mu zamlžil mysl. Mladý muž proto utekl z Atlantis bránou, aby týmu později dělal nepříjemnosti při jeho misích.

Poprvé je to ještě krátce po jeho útěku z města, kdy na jedné planetě unese doktora McKaye a snaží se zachránit plukovníka Shepparda a Teylu z rukou "nepřítele" Ronona Dexe. Později se ale ukáže, že Ford nepozná přítele od nepřítele, a McKaye málem zabije. Dex ho včas zastaví, ale i přesto se Fordovi podaří utéct tak, že vběhne do paprsku Wraithské stíhačky.

Když na něj tým narazí o půl roku později, opět to má pro všechny špatné následky. Ford všechny, kromě Shepparda, nadopuje enzymem a nutí tým, aby mu pomohl zničit Wraithskou loď. Fordovi se totiž podařilo najít skupinku mužů, které také naučil být závislé na enzymu a s jejichž pomocí se rozhodl vyhlásit válku Wraithům. Jeho plán samozřejmě nevyjde, a poté, co pomůže Sheppardovi a jeho týmu utéct z Wraithské lodi, sám mizí v jejích útrobách.

Letectvo vede Forda jako pohřešovaného, ale nikdo nepochybuje o tom, že na něj, potloukajícího se někde po galaxii Pegasus, určitě ještě narazí.

Biografie herce

Rainbow Sun Francks hraje poručíka Aidena Forda, nadšeného mladého důstojníka, který se po Sheppardovi stane druhým nejdůležitějším velitelem.

Ve věku 24let(?) již nahromadil působivý seznam úspěchů ve světě hraní a hudby. Syn slavného kanadského herce/hudebníka/umělce a aktivisty dona Franckse a bratr zpěvačky/herečky Cree Summer, debutoval ve čtyřech letech v dětském seriálu "Sesame Street".

Již v raném věku založil svou první hudební skupinu Dynasty a hrál ve westernové mini-sérii "Black Fox" spolu s Christopherem Reevem a Tony Toddem. Po celý svůj život se nadšeně zajímá o hudbu, hrál na flétnu, pozoun a psal.

Filmografie

Stargate: Atlantis (2004) TV Series (Rainbow Sun Francks) .... Lt. Aiden Ford, USMC
Electric Circus (1988) TV Series (Rainbow Sun Francks) .... Host (2002-2003)
Love Song (2000) (TV) .... Calvin dumas
Love Come Down (2000) (Rainbow Sun Francks) .... Julian
One Heart Broken Into Song (1999) (Rainbow Sun Francks) .... Hank Johnson
Planet of Junior Brown, The (1997) (Rainbow Sun Francks) .... Buddy Clark
Black Fox: Good Men and Bad (1995) (TV) .... Frank Johnson
Black Fox: The Price of Peace (1995) (TV) .... Frank Johnson
Žádné komentáře