Sci-fi Online

postavy

Cameron Mitchell

Cameron Mitchell

Ben Browder




Stručný popis postavy:
Cameron vystudoval střední školu v Kansasu, kde mají jeho rodiče malou farmu a během studií se platonicky zamiloval do své spolužačky, Amy Vanderburg, kterou později v epizodě Bounty potkává na sešlosti jejich třídy. Mitchell před převelením do SGC vedl eskadru letounů F-302 v bitvě proti Anubisovi nad Antarktidou a jako jeden z posledních letců se snažil ze všech sil zastavit nepřátele, ale nakonec byl sestřelen a jeho letoun se zřítil několik kilometrů od místa bitvy. Utrpěl vážné zranění páteře a doktoři mu nedávali příliš mnoho nadějí, že by mohl někdy opět chodit. Stál si však za svým cílem a pomocí intenzivní rehabilitace, se za několik měsíců postavil na vlastní nohy. Mitchell si později vybral místo v SG-1, protože chtěl být v první linii s těmi nejlepšími, nazpaměť zná snad všechna hlášení a v deváté sezóně byl přiřazen k SG-1 jako její velící důstojník. Předtím, než se však stal pilotem letounu F-302, měl Cameron na svědomí zabití mnoha nevinných civilistů. Během jedné mise měl totiž za úkol zničit konvoj, který měl převážet nepřátele, ale jakmile vypustil střelu, měl z velitelství přikázáno, aby nestřílel, protože se zjistilo, že zmíněný konvoj převáží jen nevinné uprchlíky do bezpečí. Třebaže byl zproštěn obvinění, nemohl se s touto událostí vyrovnat a téměř rezignoval na svou funkci.


Biografie herce:
Ben Browder se narodil v Memphisu, v Tennessee, navštěvoval Střední školu Myers Park v Charlotte, v Severní Kalifornii a získal BS v psychologii na Furmanské Univerzitě. Poté pokračoval ve studiu dramatu v Londýně a tam se také poprvé potkal se svou ženou Francescu Bulle. V roce 2002 se oba dva přestěhovali do Austrálie, kde společně pracovali na televizním seriálu Farscape. Mají také dvě děti, které ale pečlivě střeží před veřejností. Po několika výstupech na jevišti divadla, včetně tradičního Shakespeara, si Ben zahrál menší role v několika celovečerních filmech, včetně kapitána v Memphis Belle (1990) a roli přechodného přítele v A Kiss Before Dying (1991) se Seanem Youngem a Mattem Dillonem. Poprvé byl divákům amerických a kanadských televizí představen v seriálu Party of Five (1994). V roce 1999 začal Jim Henson tvořit ve spolupráci se Scifi kanálem televizní seriál Farscape, kde měl hrát Browder hlavní roli amerického astronauta Johna Crichtona. Jeho rodina také vlastní závodní vůz Nascar, který řídí jeho bratr Neil Browder. Jeho oblíbeným filmem je Jeremiah Johnson (1972).


Herecká filmografie:
2008 - Stargate: Continuum (video film)
2008 - Stargate: The Ark of Truth (video film)
2004 - Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Charlie's Angels' (TV film)
2004 - Killer Within, A
2004 - Mírová operace (TV film)
1999 - Farscape (TV film)
1999 - Farscape (TV seriál)
1998 - Sky's On Fire, The (TV film)
1997 - Boogie Boy
1997 - Nevada
1997 - Prohnilá do morku kostí (TV film)
1997 - Rychlá kola (TV film)
1996 - Nevinné oběti (TV film)
1995 - Big Dreams & Broken Hearts: The Dottie West Story (TV film)
Žádné komentáře